Photoshop

Jeg arbejder en del i Photoshop, men som regel kun med farvekorrektion, kontrast, beskæringer, og lignende simple operationer.
Billedmanipulation arbejder jeg kun sjældent med, og jeg er som følge deraf heller ikke særligt god til det, men det hænder dog at der kommer fotoopgaver hvor opgaven kræver lidt billedmanipulation, så derfor har jeg taget nogle af disse manipulerede billeder med på min hjemmeside.

Bemærk: Alle billeder er klikbare og kan ses i stor størrelse

          

Dette billede er lavet som et illustrationsbillede til Industriens Dagblad i forbindelse med en artikel om et firma der beskæftiger sig med Bluetooth-teknologi.
Stenen foran kirken på højre billede er en brevpresser med firmaets logo, og i virkeligheden er stenen ikke større end en pakke cigaretter. Meningen med billedet er at det skal associere til Jelling-stenen foran Jelling kirke, som Harald Blåtand rejste til minde om sine forældre, - Kong Gorm og dronning Thyra af Danmark.

NB: Manipulationsmæssigt er det ikke den store kunst, - men det var nu lidt øvle-bøvle at fjerne flagstangen i det oprindelige billede.
Dette illustrationsbillede er lavet til en artikel i Industriens Dagblad. Artiklen handler om at mobiltelefonen efterhånden har slået fastnettelefonen helt ud på telemarkedet.
Ifølge en artikel i Industriens Dagblad er der sket en eksplosiv stigning i salget af bærbare computere. Illustrationsbilledet til denne artikel skulle selvfølgelig vare en bærbar der eksploderede som en bordbombe og spyede en masse bærbare ud i rummet.
Processen med at lave sådan et billede er lang, idet der ud over selve optagelserne er en hel del fritlægning og andet photoshoparbejde. Billedet er lavet i "Layers", og de 11 små computere ligger hver i to lag, så alene disse udgør 22 lag i alt.
Formålet med at lave to lag af hver af de små computere, er at man kan lave "Motion blur" på det underste lag. Det er den effekt der giver indtrykket af bevægelse. Skærmbilledet på de små computere er ligeledes lavet i 11 seperate lag. Desuden er der også bruge et antal lag til at lave hullet i den bærbare som de små computere kommer ud af, - så der har cirka været gang i næsten 40 lag. Det færdige billede fylder da også 4GB inden der laves "Flatten image". (Ja, der stod 4GB, - svarende til 4048 Megabyte)
Forvrængningen af tastaturet omkring hullet er lavet med funktionen "Distort Pinch", og de taster i brudfladen der et "brækket" lidt op i kanten, er frilagt enkeltvis og flyttet med funktionen "Edit Transform".

PS: Det er ikke for at "spille smart" at jeg udtrykker mig på engelsk. Jeg har aldrig haft en dansk version af Photoshop, så jeg aner ikke hvad funktionerne hedder på dansk.
Det er ikke alle modeller der kan jonglere, - så også her kan der "snydes" i Photoshop. De tre produkter er fritlagt og lagt ind i lag ovenpå billedet af modellen.

Dette billede er lavet på bestilling til Industriens Dagblag og skal illustrere begrebet "Overordnet styring". Om illustrationen er vellykket må det være op til beskueren at vurdere.© Copyright Flemming Nielsen FN Foto

Din computers IP-adresse er:  44.201.95.84
Du åbnede denne webside Torsdag den 06 Oktober 2022. kl. 07:09:15

*TILBAGE TIL TOPPEN AF SIDEN*

© COPYRIGHT 2005-2013 WWW.FNFOTO.DK  © FRAME ARTWORK BASE IQ